Pijanist mago Drago

Napisala: Marijana Križanović

Ilustrirala: Branka Hollingsworth

Tvrdi uvez, 36 str.

Nakladnik: Iris Illyrica

Preporučena dob: 4+


Već dugo volimo slikovnice Marijane Križanović, ove drage domaće autorice koja je bila naša prva gošća u rubrici Predstavljamo autore/ice. Sve njezine slikovnice napisane su u rimi i to je ono što djecu najviše privlači njima. Ritam i zvuk. I najnovija Marijanina slikovnica Pijanist mago Drago napisana je veselim osmercima. Radi se o zanimljivoj priči u kojoj magarčić Drago uči svirati klavir. 


Drago je talentiran učenik, s lakoćom uči svirati, ali nakon nekog vremena, nešto se mijenja. 

Krive tipke stišće, dira,

pa neskladno klavir svira.

Vježba nije niti blizu,

pao je u tešku krizu.


Profesor mu savjetuje dobar odmor kako bi poslije mogao još više napredovati.

- Sutra okrećem novi list,

ja želim biti pijanist!

Profesor ga hrabri, hvali:

- Samo tako, bravo mali!

 I to je upravo ono što je Dragi trebalo jer ga čeka nastup pred publikom. 

U dvorani sjaj i bljesak,

odjekuje moćni pljesak.

- Uspio sam! - glasno kaže,

sva publika s njim se slaže.




Ova lijepa priča nosi nekoliko poruka koje nakon čitanja možete prokomentirati s djecom, a i ne morate :-) One koje bih ja istaknula su: da se trud uvijek isplati i da na svom putu do željenog cilja možda ponekad moramo biti spremni i na neka odricanja. Vjerujem da svi koji su nekada pohađali glazbenu školu ili se ozbiljno bavili sportom, glumom ili nečim drugim, znaju koliko je puno volje, truda i vremena potrebno izdvojiti da bi to funkcioniralo. A naravno da usput naiđu i krize, zasićenje... 

Ilustracije Branke Hollingsworth divne su, baš kao i uvijek i odlično upotpunjuju ovu priču o trudu i radu malog mage Drage.

Na kraju slikovnice pronaći ćete Rječnik pojmova, glazbenih, naravno, koji su korišteni. Tu su i kratke bilješke o autorici i ilustratorici, a divne pogovore su napisali književnik Božidar Prosenjak i prof.klavira Sanja Koren.

Ova slikovnica dobila je i lutkarsku verziju gdje MO Pričalica pripovijeda priču za laku noć, vlastitu interpretaciju slikovnice, pogledajte ju s vašim klincima 3-8 godina, uživat će!

Slikovnicu Pijanist mago Drago možete pronaći na web shopu Iris Illyrice, a mi se od srca zahvaljujemo na recenzentskom primjerku.


Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes