Orion i Mrak

Napisala i ilustrirala: Emma Yarlett

Prijevod: Ozren Doležal

30 str., tvrdi uvez

Nakladnik: Profil 

Preporučena dob: 3+


Veliki smo obožavatelji slikovnica Emme Yarlett i njenog Gricka. Ne samo zato što se u njima radi o knjigama i čitanju, već zato što su zabavne i zanimljive. Dobro, i pune rupa i malih knjižica unutar slikovnica. To je baš plus. Nekad mi se čini da takve slikovnice više oduševe mene nego klince. Nova slikovnica Emme Yarlett je priča o dječaku znakovitog imena Orion i Mraku. 


Da, dobro ste pročitali. Mraku, tami, noći, crnilu. Oriona mnoge stvari plaše, ali najviše od svega, boji se mraka. Baš zbog toga Orion mrzi ići na spavanje. No jedne noći mrak pod Orionovim prozorom je oživio i došao mu u posjet. Pružio mu je ruku i pozvao ga u pustolovinu. Obišli su zajedno sva mračna i strašna mjesta u kući koja su se na kraju pokazala vrlo zabavnima. 


No Oriona su još više od tame plašili zvukovi izvan kuće. Pa ga je Mrak poveo u obilazak. Orion je shvatio da su to sve normalni noćni zvukovi, nimalo strašni kad znaš o čemu se radi. Ali postojalo je još jedno mjesto zbog kojeg su Orionu cvokotali zubi - noćno nebo. A nakon što ga je Mrak i tamo poveo, Orion je shvatio:

Mrak može biti zabavan,

mrak može biti zanimljiv,

mrak može biti čaroban.

I, što je najvažnije od svega...

Mrak je moj prijatelj.

Orion i Mrak vratili su se kući baš kad je Sunce počelo provirivati. Više nije želio da Mrak ode, a on mu je obećao da će uvijek biti blizu.


Ova slikovnica sigurno će se svidjeti svim mališanima, a mogla bi pomoći onima koji imaju strah od mraka i mračnih prostorija. Jer na jedan sasvim jednostavan i djeci blizak način pokazuje da je mrak sasvim normalna pojava baš kao i noćni zvukovi. Ilustracije su mrak (baš prigodna riječ) i oduševljavaju svakim detaljem i sitnicom. Ono što je specifično za slikovnice Emme Yarlett je hrpa manjih tekstića, slikica i dodataka pa pri svakom čitanju imate osjećaj da čitate neku novu slikovnicu. 3d ilustracije ruku su super dodatak. 


Slikovnicu poslije koje sigurno više neće cijelu noć gorjeti noćne lampice možete nabaviti kod Profila, a mi se od srca zahvaljujemo na recenzentskom primjerku.


Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes