Ljudsko tijelo

Urednica: mr.sc.Gordana Krznarić Vohalski
Prevela: dr.sc.Maja Novosel
63 str., tvrdi uvez
Nakladnik: Školska knjiga
Preporučena dob: 5+

Ljudsko tijelo savršeni je mehanizam. A ova zanimljiva knjiga namijenjena djeci osnovnoškolskoga uzrasta (iako će biti zanimljiva svima, zasigurno) približit će taj savršeni mehanizam malim i malo većim čitateljima. I to na način koji oni najviše vole. 


U današnjem svijetu, ne možemo negirati postojanje digitalne tehnologije, a kad je već tu, onda ju treba iskoristiti na najbolji mogući način i za najbolje moguće stvari. Učenje je svakako jedna od njih. Djeca vole vidjeti ono o čemu čitaju. Zato vole ilustracije, a u ovoj knjizi neće pronaći samo ilustracije, već i QR kodove pomoću kojih će učitati i na pametnim mobitelima i tabletima pogledati 3D prizore koje će svakog ostaviti bez daha. 
No, krenimo od početka. Ova interaktivna knjiga pruža sažete informacije o ljudskom tijelu, počevši od njegove najmanje sastavnice-stanice. Klinci će lako naučiti što je stanica, koji su joj dijelovi, što je genski kod, ponešto o kostima (jeste li znali da se rađamo s oko 300 kostiju, no kao odrasli imamo "samo" 200 jer se neke kosti odrastanjem spajaju), mišićima, mozgu i svim ostalim tjelesnim sustavima. Na svakoj drugoj stranici nalazi se QR kod. Prije nego što ga pokušate učitati, instalirajte na vaše mobitele ili tablete besplatnu aplikaciju mozaBook. Kad ga učitate, otvorit će vam se neki sasvim novi svijet. 3D prizori koji će vam pružiti uvid u sve zakutke ljudskog tijela. Moći ćete ih okretati i pregledavati, pogledati animacije te čak i riješiti neke vježbe. 


Čini mi se da sam se ja oduševila čak i više od djece jer mi je nevjerojatno vidjeti to sve ne samo ilustrirano, već i u 3D obliku. Nema boljeg načina za klince koji upravo uče o ljudskom tijelu od ovog zornog prikaza. Osim o ljudskom tijelu, na ovakav način možete učiti i o Svemiru, letjelicama, arhitekturi i životinjama iz prošlosti kroz interaktivne 3D knjige koje je izdala Školska knjiga. S obzirom da uvijek prvo pogledamo cijenu, mislim da je ova od 49 kn sasvim pristojna za ove odlične istraživačke knjige koje možete nabaviti u knjižarama i na web-shopu Školske knjige.
Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes