Legenda o Kevinu

Tekst: Philip Reeve
Ilustracije: Sarah McIntyre
Prevela: Silvija Martić
160 str., meki uvez
Nakladnik: Turistička naklada
Preporučena dob: 6+

U jednom neobičnom gradu, Bumblefordu, živi Max sa svojim roditeljima i starijom sestrom Daisy. A na brežuljcima Najudaljenijeg Zapada živi Kevin. Leteći, debeljuškasti poni. Ovo je priča o prijateljstvu jednog dječaka i jednog letećeg, debeljuškastog ponija.


Možda vam se broj stranica učini velikim zalogajem za male čitatelje, no vjerujte, nije. Mi smo ovaj super zanimljivi roman pročitali u 3 dana. Odnosno večeri. Vrlo brzo se čita jer teksta nema mnogo, font je velik, a tu su i vesele, zanimljive i humoristične ilustracije.



Max bi jako želio imati kućnog ljubimca. Bilo kakvog. Ali njegovi roditelji nisu baš oduševljeni tom idejom. I tako jedne noći, nakon strašne oluje koja je došla s Najudaljenijeg Mora, jaki vjetar ponese Kevina sve do Bumbleforda, do Maxove zgrade koja je bila najviša u gradu i to ravno do Maxovog balkona. Isprva je Max uplašen, no onda u Kevinu prepozna kućnog ljubimca kojeg oduvijek želi. I odluči ga zadržati. Kako je cijele noći bjesnila oluja, kiša je napunila potoke koji su se slijevali u rijeku Bumble, no ona se prelila i potopila čitav Bumbleford.  Svanulo je novo jutro i tu počinju prave avanture naših glavnih likova te upoznajemo čitav niz zanimljivih osoba i životinja koje su pristigle s Najudaljenijeg Zapada. Od Maxovih susjeda, gospodina i gospođe Brown, Gordona i Tiffany Binns, do sirena, morskih majmuna, gospodina Moulda-ravnatelja škole i gradonačelnice. Max i Kevin pomoći će mnogima koje je poplava potjerala iz njihovih domova, no nakon što se sve opet normaliziralo i Max krenuo u školu, Kevin je bio sve tužniji i tužniji. Nedostajali su mu  njegovo gnijezdo i njegovi brežuljci Najudaljenijeg Zapada. I sam Max je svjestan da se približava dan njihovog rastanka i iako mu je teško, sa svojom obitelji i Kevinom odlazi pronaći to čarobno mjesto.


Iako smo na ovom dijelu bili na rubu suza, svi zajedno, ipak nas je sam kraj razveselio. 
Mi smo zaista uživali čitajući ovaj dječji roman. Topao i zanimljiv, humorističan na jedan sasvim drukčiji način. Ja sam se smijala kao luda kad sam pročitala da se mali zamorčići zovu Neville i Beyonce, a klincima ništa nije bilo jasno.  Vrlo je zanimljiva i Maxova sestra Daisy koja ne voli svoje ime i želi da ju svi zovu Elvira, voli mračne stvari, lubanje, oluje, vještice, duhove i crnu boju. A sve to otkako je sa svojim razredom pogledala Drakulu u izvedi Bumblefordskog amaterskog kazališta. 
Ma jako će vam se svidjeti ovaj roman ako se odlučite na čitanje. Odličan su posao napravili Philip Reeve koji je napisao priču i Sarah McIntyre koja je radila ilustracije. Legenda o Kevinu je prva u seriji od 4 knjige o ovom letećem poniju pa ćemo imati prilike još uživati u njegovim dogodovštinama. Philip i Sarah zajedno nastupaju na predstavljanjima ove knjige i uživaju u svojim veselim kostimima i šalama koje zbijaju s publikom širom svijeta. 
Knjigu Legenda o Kevinu možete nabaviti kod nakladnika Turistička naklada, a možete ju i osvojiti na Facebook stranici Malih čitača pa požurite i zaigrajte!
Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes