Velika knjiga istraživača

Tekst: Carmen Domingo
Ilustrirao: Cesar Samaniego
Preveo: Matija Janeš
112 stranica; tvrdi uvez
Nakladnik: Školska knjiga
Preporučena dob: 9-12 godina

Oduvijek su avanture i nepoznato privlačili brojne znatiželjnike. Neki su bili dovoljno hrabri da se otisnu na daleka putovanja kako bi istražili nove krajeve, ljude i životinje. A nekima je bilo dovoljno čitati o tim hrabrim istraživačima, njihovim putovanjima i dogodovštinama. Tako smo i mi, zahvaljujući Školskoj knjizi, dobili priliku naučiti nešto novo o brojnim poznatim istraživačima i istraživačicama koji su se odvažili na nevjerojatna putovanja i pothvate. I to ne samo čitajući o njima.


Ova dječja knjiga, Velika knjiga istraživača, a koju će zavoljeti i mnogi odrasli, pruža nevjerojatan doživljaj čitanja uz proširenu stvarnost. Nakon što preuzmete aplikaciju Velike knjige istraživača, usmjerite kameru prema određenim stranicama koje su posebno označene i gledajte kako će one oživjeti. Promatrajte kako će se pojaviti likovi kojih nema na otisnutim stranicama, uživajte u zvukovima i glazbenoj pozadini.



Velika knjiga istraživača donosi 15 priča o hrabrim istraživačima i istraživačicama. Tako ćete imati priliku putovati zajedno sa Jacquesom Cartierom, francuskim moreplovcem koji je osvajao nove teritorije, proći put kroz daleku Aziju s Markom Polom, osvojiti Južni pol s Roaldom Amundsenom, otkriti novi kontinent s Kristoforom Kolumbom, saznati morske tajne od Jacquesa Cousteaua, krenuti u potragu za izvorom rijeke Nil s Davidom Livingstoneom,  iskusiti morsku bitku uz bok s Francisom Drakeom, istraživati Južnu Ameriku s Alexanderom von Humboldtom, slušati priče o Samarkandu iz usta Ibn Battute, ploviti s Jamesom Cookom sve do Tahitija, Otkriti Grenland s Vikinzima i Erikom Crvenim i istraživati nove puteve s Vascom da Gamom.



Svoje mjesto su u Velikoj knjizi istraživača pronašle i hrabre istraživačice: Mary Kingsley, Amelia Earheart i Dian Fossey. Mary Kingsley je istraživala afrički kontinent i o njemu pričala u rodnoj Engleskoj u želji da svi saznaju kako je jedinstven i veličanstven. Amelia Earheart, pionirka u letenju, prva je žena koja je samostalno preletjela Atlantski ocean i tako ostala zapisana u zvijezdama. Dian Fossey je američka zoologinja koja je živjela s planinskim gorilama Ruande i Konga i uvijek ih pokušavala zaštiti.



Ova knjiga provest će vaše klince i vas kroz cijeli svijet, kroz povijest i nevjerojatna postignuća i sigurno ćete ju poželjeti imati na policama vaše kućne biblioteke. Na samom kraju nalazi se karta Istraženi svijet na kojoj se nalaze svi istraživači i istraživačice spomenuti u knjizi i njihove kratke biografije.
Ilustracije Cesara Samaniega, španjolskog ilustratora, su prekrasne. Realistične i zanimljive i gledajući ih imate osjećaj da se nalazite u knjizi. Klinci su bili oduševljeni, i ilustracijama u knjizi i ilustracijama u aplikaciji. Neki likovi su ih mrvicu iznenadili i prestrašili, ali njihov odgovor na pitanje kako im se sviđa knjiga je: "Ovo je super fora!". Pa ako tražite dar za vaše malene istraživače ili njihove prijatelje, Mali čitači vam preporučuju Veliku knjigu istraživača!
Nabaviti ju možete u knjižarama Školske knjige ili na njihovom web-shopu po cijeni od 139,00 kn.
Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes