Brigaš i Trebaš

Jeste li kad čuli za neobična stvorenja koja se zovu Brigaš i Trebaš? Možda ih ne znate pod tim imenom, ali sigurno ste se nekada s njima susreli, baš kao i Perica iz 1.b.


Nakon što je neko vrijeme bolovao od brigitisa, sakupljanja briga od kojeg boli trbuh, Perica je toliko brinuo da se jednog jutra samo probudio s Brigašem na ramenu. A kako to nikako nije bilo ono što je želio, a trebao je hrpu drugih stvari, ubrzo se na drugom ramenu pojavio i Trebaš.  I Perica ih se nikako nije uspijevao riješiti.

 


👉Štoviše, što se Perica više zabrinjavao oko njih, oni su se sve čvršće držali za njega.👈

Ali je, listajući Enciklopediju nepoznatih stvorenja u školskoj knjižnici, saznao da mnoga djeca i odrasli imaju isti problem kao i on. I da osim Brigaša i Trebaša postoje još mnoga neobična stvorenja poput Bezbrigaša, Igraša, Moroša. Perica je odlučio da će pokušati ne toliko brinuti i ne toliko stvari trebati. Tako su Brigaš i Trebaš malo pomalo nestali iz Peričina života i vraćali su se tek ponekad.

👉Ali ih se više nije bojao. A nemoj ni ti jer sada i ti i Perica dobro znate da ništa nije toliko strašno kao što se katkad možda čini.👈

Autorica ove divne slikovnice koju stavljamo na popis onih koje osnažuju male (a i velike) glave je Tamara Vučković, već nam poznata po Ovdjezemskoj, Mirku Bjesomirku i Gospodinu Izu i Gospođici Po i vjerujem da će mališanima koji pretjerano brinu (a znamo da ih ima, pogotovo u ovo ludo vrijeme) biti od velike pomoći kako bi shvatili što im se događa. Sjajne vesele i šarene ilustracije djelo su ilustratorice Mateje Vincelj Škarica i prekrasno nadopunjuju ovu osnažujuću priču ❤️

Vježbaonica sreće

Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes