Vera i Srećkomeđubuhama

Napisala: Davorka Premec

Ilustrirala: Vanda Čižmek

Tvrdi uvez, 27 str.

Preporučena dob: 4+


Stigao je još jedan nastavak Verinih dogodovština. Nakon knjižnice i bolnice, Vera je poželjela kućnog ljubimca. 


I to ne bilo kojeg. Ali kako nagovoriti mamu da konačno prihvati ideju o psu. Vera i njezina sestra Alma to najbolje znaju. 


Prvo će ispipati mamin stav o tome pa onda napraviti razradu ideje. Ali mama se čini poprilično tvrdim orahom.

Živi ljubimci nisu igračke. Morala bi se brinuti za njih. voljeti ih, družiti se s njima. Osim toga, živimo u stanu pa bi i njima i nama bilo malo tijesno. - bila je nepokolebljiva mama. 

- Baka Zlata veli Kad djeca nisu bijesna, kuća nije tijesna. - nije se dala Vera.

Mami je sasvim jasno da Vera nešto očito ima na umu, samo je pitanje što točno. 


I tako Vera i Alma odlaze u park. A u parku, Alma vodi Veru do kutije skrivene u grmlju u kojoj je pronašla malenog psića. Vera je oduševljena što je psić još uvijek tamo. No, pojavljuje se i mama koja je osjetila da cure nešto spremaju.

- Tko li ga je samo ostavio? - pitala je mama gledajući tko zna kud. Znala je da na to pitanje neće dobiti odgovor. 

Vera se jako razveselila kad je shvatila da će psića povesti sa sobom, prvo kod veterinara pa onda kući. A i mama mu je dala savršeno ime Srećkomeđubuhama. 


Na kraju slikovnice pronaći ćete zanimljivosti i informacije o psima, psima vodičima, rehabilitacijskim i terapijskim psima te upoznati pravu Kiru i Srećka koji su zaslužni za nastanak ove vesele i zanimljive slikovnice s jednako takvim ilustracijama.

Udomi, ne kupuj! je prvo što mi padne na pamet nakon čitanja ove i brojnih drugih slikovnica koje propagiraju udomljavanje napuštenih pasa. Čitajte s vašim klincima ovakve slikovnice, osvijestimo da postoje napuštena bića željna ljubavi i toplog doma. Ako smo u mogućnosti, pružimo im taj topli dom i obitelj, a oni će uzvratiti na najbolji mogući način. 

Velika preporuka od nas! Slikovnicu možete pronaći na web shopu Ibis grafike, a mi se od srca zahvaljujemo na recenzentskom primjerku. 

Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes