Sunčana Škrinjarić: Dječak koji je znao sve

Ilustrirala: Nikolina Novosel
34 stranice, tvrdi uvez
Nakladnik: Mozaik knjiga

Prošle godine izdana je slikovnica Dječak koji je znao sve, naše poznate i priznate spisateljice za djecu, Sunčane Škrinjarić. Vjerujem da svi znaju za Sunčanu Škrinjarić, nama jednu od omiljenih domaćih spisateljica. Već smo na blogu imali i njenu slikovnicu Gospođicu Neću.


Prekrasne ilustracije djelo su Nikoline Novosel, ilustratorice i akademske umjetnice koja ilustrira dječje knjige tradicionalnim tehnikama slikanja. Također je ilustrirala i Gospođicu Neću. A čini bi se da bi ta Gospođica činila pravi par s ovim našim dječakom Edom koji je znao sve. Ali baš sve.
Iako je izgledao kao običan dječak, kao i svi ostali dječaci koji imaju 11 godina, Edo ipak nije bio običan dječak. Baš zato što je znao sve. Znao je pisati slova prije polaska u školu, znao je igrati nogomet, sve je knjige pročitao, pogledao sve filmove, bio na svim kazališnim predstavama, najbolje je igrao šah i košarku, bavio se ribolovom, sakupljao marke, glumio na televiziji i na filmu, znao izvrsno francuski, engleski i latinski. I sve što se uopće moglo znati. I možda to ni ne bi bilo tako neobično da Edo zapravo nije znao apsolutno ništa od svega nabrojanog.


A onda je došao dan kad je Braco dobio bicikl i pozvao nekoliko prijatelja na probnu vožnju. Tako su Edo, Zlatko, Marko i Pero došli isprobati Bracin bicikl. Marko i Pero nisu znali voziti bicikl, Zlatko ga je prvi isprobao i pokazao svoju vještinu. Tada je došao red na Edu. Iako Edo uopće nije znao voziti bicikl, sjeo je na njega i krenuo. Što se dogodilo, možete samo pretpostaviti. I pročitati slikovnicu 😉


Iznimno zanimljiva i prepuna humorističnih elemenata, ova je slikovnica oduševila moje klince pa smo ju dosad iz knjižnice posuđivali  u nekoliko navrata. Vas odrasle će vjerojatno podsjetiti na onaj tip ljudi koji zna sve. Svi imamo u svom životu barem jednu takvu osobu, jednog Edu koji, unatoč valjanim argumentima protiv, uvijek sve zna najbolje.
Mi smo se dobro nasmijali čitajući Dječaka koji je znao sve, sad ste na redu vaši mališani i vi 😉.
Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes