Thierry Robberecht: Vuk koji je ispao iz knjige

Ilustracije: Gregoire Mabire
24 stranice, tvrdi uvez
Nakladnik: Planetopija

Moji klinci i ja smo se u zadnje vrijeme "navukli" na izdanja Planetopije. Knjige su im odlične i ovo je samo prva u nizu za koju ću napisati recenziju. Autor je Thierry Robberecht, nagrađivani belgijski književnik koji je počeo s pisanjem knjiga za odrasle, ali ih je više napisao za djecu.
Priča o vuku koji je ispao iz knjige je namijenjena klincima predškolskog uzrasta, od 3 do 7 godina.
Svi koji se ne boje strašnih vukova iz bajki i priča, uživat će u ovoj prekrasno ilustriranoj slikovnici. A i oni koji ih se boje :). 
Glavni junak ove naše slikovnice je glavom i bradom strašni crni vuk. Ali ovo nije zločesti vuk, već vuk koji je ispao iz svoje knjige jer je Sofija pretrpala police pa je njegova knjiga pala na pod. Vuk se uplašen našao pred jednom ogromnom mačkom koja se oblizuje. U bijegu pred njom, pokušao je ući natrag u svoju knjigu, ali i u neke druge. No stalno su ga izbacivali, dok napokon nije pronašao knjigu u kojoj je bio dobrodošao i iz koje je proizašla jedna neobična priča.
Jednostavan jezik prilagođen djeci predškolske dobi i humoristični elementi koji prate neobične dogodovštine jednog vuka, odlika su ove slikovnice. Teksta nema previše tako da djeca lako zadrže pažnju do kraja priče, a i predivne ilustracije ih mame da prate priču. 
Nadam se da ćete svojim mališanima priuštiti avanturu kako bi saznali što se dogodilo s vukom koji je ispao iz knjige.








Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes