Heather Amery: Priče s Voćne farme

Ilustrirao: Stephen Cartwright
Savjetnica za govor i jezik: Betty Root
128 stranica, tvrdi uvez
Nakladnik: Planet Zoe

Priče s Voćne farme su prva zbirka priči iz serijala o Voćnoj farmi, zanimljivoj i uzbudljivoj farmi na kojoj živi obitelj Čizmić-mama, tata, dječak Jurica i djevojčica Dora sa svojim ljubimcima i mnogim drugim domaćim životinjama. Kao i na svakoj farmi, i na ovoj je mnogo posla i neobičnih dogodovština sa životinjama. Dora i Jurica svakog dana pomažu svojim roditeljima na farmi, a uz njih je uvijek njihov psić Hrđo.


Već su milijuni djece širom svijeta očarano slušali  i čitali o događajima s Voćne farme, tako i moji mališani, pa vjerujem da će i vaši. Vesele ilustracije pomažu da djeca lako prate radnju svake priče, a na svakoj se stranici nalazi skrivena mala žuta patkica koju mališani trebaju pronaći. Priče s Voćne farme mogu vašim mališanima pomoći u početnom čitanju jer je tekst napisan u suradnji sa stručnjacima za razvoj govora. Na svakoj je stranici  prva rečenica napisana većim fontom kako bi ju početnici u čitanju mogli pročitati, a ostatak zajedničkim snagama sa svojim roditeljima. Djeca vole takav način čitanja gdje se izmjenjuju s roditeljima te im je to od velike pomoći pri savladavanju početnih čitateljskih koraka. Po mom osobnom mišljenju, knjiga je prilagođena klincima od 3 do 8 godina, mlađima da samo slušaju i uživaju, a starijima koji poznaju slova, da sudjeluju aktivno u čitanju.
U Pričama s voćne farme mališani će saznati sve o zgodama najmanjeg praščića Repića, ovčice Vunke koja je odlučila sama otići na Sajam, o odbjeglom traktoru ujaka Tome, veseloj avanturi magarčića Uška, tajni jednog strašila, o pustolovini mačića Zvončića te nevolji novog novcatog traktora ujaka Tome.




Autorica Priči s Voćne farme je poznata britanska spisateljica za djecu Heather Amery koja je ovu zbirku pisala u suradnji sa savjetnicom za govor i jezik Betty Root. Zbirku je ilustrirao Stephen Cartwright, cijenjeni britanski ilustrator s međunarodnom reputacijom. Mala žuta patkica skrivena je na svakoj stranici svih knjiga koje je on ilustrirao te je postala njegov zaštitni znak, ali i ambasador promicanja knjige i čitanja.
Osim Priči s Voćne farme, kod nas su još izdane Nove zgode s Voćne farme i Na voćnu farmu stiže vlak.
Priče s Voćne farme su: Kako se praščić zaglavio, Nestašna ovčica, Odbjegli traktor, Kako se praščić izgubio, Gladni magarčić, Strašilova tajna, Mačić pustolov i Traktor u nevolji.
Vjerujem da će se vašim mališanima svidjeti ova zbirka priči, kao što se i mojima 😊
Lagano su nam se izlizale stranice u knjizi od silnoga čitanja.
Uživajte!
Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes