Lars Klinting: Kastor vrtlari

Ilustracije: Lars Klinting
32 stranice, tvrdi uvez
Nakladnik: Planet Zoe

Možda su neki od vas i vaših mališana već upoznali poduzetnoga dabra Kastora. On je vrlo neobičan dabar jer radi stvari koje dabrovi inače ne rade. Peče kolače, vozi bicikl, radi u drvodjeljskoj radionici, kroji, boja, čak se bavi i vrtlarstvom.
Tvorac ovog neobičnog dabra je Lars Kintling, poznati švedski pisac i ilustrator, vlasnik nagrade za životno djelo Elsa Beskow. Osim što je pisao o dabru Kastoru, pisao je o mnogim drugim životinjama te svijetu prirode. Dabar Kastor je 2015.g. proslavio 20 godina te su konačno ove nadasve zanimljive i poučne slikovnice prevedene na hrvatski jezik.


U ovoj prekrasno ilustriranoj slikovnici, Kastor će nas i naše mališane uvesti u svijet vrtlarstva. Nakon što mu uvene cvijet kojeg je imao na prozoru, a njegov prijatelj Frippe se baš vrati iz trgovine s vrećicom bijelog graha, Kastor odluči posaditi nekoliko zrna graha. Uz pomoć vrtlarske knjige ujaka Samsona, saznat će male tajne vrtlarstva i pronaći upute kako posaditi i uzgojiti grah. Nakon nekoliko dana, Kastor i Frippe će se ugodno iznenaditi i pažljivo brinuti za svoje stabljike graha kako bi na koncu uživali u plodovima svoga rada.


Dabra Kastora obožavaju mališani u cijelom svijetu, jer je u svakoj slikovnici o svojim zgodama entuzijastičan i brižljiv kako bi opisao sve ono što radi. Tako mališani dobiju želju raditi to isto, a usput nauče zanimljive i poučne stvari. Na kraju knjige, Kastor će sve zainteresirane uputiti u sadnju i uzgoj graha svojim vrtlarskim savjetima.

Jezik slikovnice je prilagođen djeci vrtićke dobi, od 3 do 7 godina, a prekrasne ilustracije prate radnju slikovnice te zorno dočaravaju svaki Kastorov korak. Nadam se da ćete i vi uz ovu slikovnicu svoje mališane uvesti u zanimljiv svijet biljaka i vrtlarstva!


Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes