Ingo Siegner: Zmajić Kokos i njegove pustolovine

Oslikao Ingo Siegner
72 stranice, tvrdi uvez
Nakladnik: Planet Zoe

Ingo Siegner, njemački autor i ilustrator, jedan je od utemeljitelja uglednoga udruženja "Lesestart Hannover", koje je osnovano s ciljem promicanja ranoga čitanja u obitelji, jaslicama i vrtićima u suradnji s knjižnicama, obrazovnim ustanovama i institucijama koje djeluju sa sličnim ciljevima. 
Prva knjiga o zmajiću Kokosu izdana je prije 15 godina, a autor ih i dalje vješto piše i oslikava.

Možda ste već upoznali zmajića Kokosa? Prva knjiga iz serije o zmajiću Kokosu je Zmajić Kokos i njegove pustolovine. 



 Kokos je vatrozmaj koji  živi sa svojim roditeljima, mamom Stelom i tatom Magnusom na Otoku Zmajeva usred oceana. Kako je on vrlo hrabar, domišljat i znatiželjan, prolazi kroz mnoge avanture i upoznaje razne prijatelje. Tako uz pomoć kita Kazimira uspije doći do Ljetnog otoka iako još ne zna letjeti, u džungli upozna dikobrazicu Matildu koja mu postane najbolja prijateljica i s kojom izradi raketu kako bi mogli odletjeti na Mjesec, upadne u piratsku zamku iz koje ih spasi  morski zmaj Amadeus. Matildu čak u jednoj pustolovini čarobnjak Kozobradi pretvori u kamen. Tražeći spas za svoju prijateljicu, zmajić Kokos odlazi kroz pustinju do vještice Rubinije koja skine čaroliju s Matilde i ona ponovno postane vesela dikobrazica.  U zadnjoj, sedmoj pustolovini, Kokos i Matilda odlaze pronaći špiljsko čudovište koje živi u Opakim brdima, no kad ga upoznaju, shvate da Balduin nije nimalo strašan.


Knjiga Zmajić Kokos i njegove pustolovine sastoji se od sedam pustolovina: Kit Kazimir, Matilda, Tajna, Čarobnjak Kozobradi, Kroz pustinju, Vještica Rubinija, Špiljsko čudovište.
Knjige o zmajiću Kokosu, osim ove, koje su objavljene kod nas su: Zmajić Kokos ide u školu, Zmajić Kokos i blago u džungli, Zmajić Kokos u svemiru. Osim knjiga, možete potražiti i DVD s animiranim filmom Mali zmaj Kokos.
Kako je ova knjiga jedna od onih koja spada u razvojne priče za glasno čitanje, mojim klincima se, a posebno meni J, jako svidjela.  Priče nisu ni prekratke, ni preduge, baš taman.  Zanimljive su i prilagođene klincima od 3 do 7 godina, s prekrasnim živopisnim ilustracijama koje će im zasigurno privući pažnju. Potražite zmajića Kokosa u vašim knjižnicama i krenite s njim u vesele i zanimljive avanture.

Uživajte sa svojom dječicom čitajući ovu predivnu knjigu!
Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes