Čudesno putovanje

Što bi vi rekli, kakvo je to čudesno putovanje? Je li to neko davno željeno putovanje, putovanje za koje se dugo štedjelo, putovanje o kojem se samo maštalo? 


U ovoj suvremenoj bajci maleni dječak  odlazi sa svečano odjevenim mladićem na čudesno putovanje na kakvom nikad do tada nije bio. Vidio je svašta na tom putovanju, šume, životinje, izlaske i zalaske sunca, plaže, polja, cvijeće...

🌻Putujući tako, susretao je djecu

i odrasle ljude, različite boje kože,

kose i očiju. Gledao ih je kako se smiju, plaču, grle, ljute, zajedno plešu i pjevaju. I sam je često osjećao tugu, bol, sreću i ljubav.

Ljubav iznad svega.🌻

No, nakon dugog dugog putovanja, jednoga se dana nađu u velikoj dvorani sa zrcalima. U jednome od njih, uz svečano odjevenog mladića ugleda pogrbljenog starčića sijede kose. 


🌻Stigli smo do kraja našega zajedničkog čudesnog putovanja.🌻

Ova predivna poetska priča o životu, vremenu i prolaznosti, na samom vas kraju udari poput velikog vala. Život prolazi, htjeli mi to ili ne, i prolazi brzo. Svi bismo mi željeli više vremena, a ono neumoljivo curi sve dok ne dođe s nama do samoga kraja. Sve dok ovo čudesno putovanje zvano život ne završi.

🌻A činilo se kao da je putovanje tek započelo...🌻

Jer tako se uvijek čini, kao da je bilo jučer. Ovu lijepu bajku Dubravke Pađen-Farkaš oslikao je majstor ilustracije, čovjek posebnog talenta, Dražen Jerabek. Svaka njegova ilustracija pruža nevjerojatan doživljaj, a likovi kao da ožive na stranicama slikovnice. A naslovnica s koje vas gleda Vrijeme samo, pobuđuje žmarce i duboko razmišljanje o životu. 

Od nas samo preporuke za ovu sjajnu slikovnicu 👌

Sipar

Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes