Dijete knjiga

 Slikovnicu 'Dijete KNJIGA' kupila sam još na Interliberu, ali nikako da vam napišem nešto o njoj jer je toliko drukčija i neobična da je zapravo teško misli pretočiti u riječi. Napisala bih vam svašta, ali kad krenem, ne znam gdje sam 🙂

Znam da znate kako obožavam slikovnice i knjige o čitanju i pričama, a ova je oda klasičnoj književnosti za djecu. Ne znam otkud krenuti pa ću od samog početka. 


Kad odškrinete korice ove slikovnice dočekat će vas redovi i redovi naslova i autora uspavanki klasičnih djela dječje književnosti. Njih 40. Već tu se možete zabaviti iščitavajući ih i tražeći one koje ste već pročitali ili ne. 


A zatim kreće plovidba. S djevojčicom koja dolazi iz svijeta priča. Ona na kolažu isječaka iz raznih djela dječje književnosti brodi sve do dječaka pitajući se želi li s njom na put. Pokazuje mu da su mnogi odrastanjem zaboravili gdje ona živi, no ona im uvijek može pokazati put. 

📚Jer ovo je naš svijet

koji smo izgradili od priča...📚

Autori ove nevjerojatne slikovnice su @oliverjeffers i @samwinston_ koji kažu da im je cilj bio stvoriti slikovnicu posvećenu klasičnoj književnosti za djecu, ali na jedan suvremen način. Mislim da su u svom naumu u potpunosti uspjeli. Dijete KNJIGA nas kroz malo riječi uvlači u svijet priča, a sjajnim ilustracijama nadahnjuje da shvatimo koliko su priče i dječja književnost općenito važni. 

🏘️Naša kuća dom je domišljatosti 🏘️


I to je jedina kućica u boji među sivo-bijelim zgradama. Osvjetljavaju li priče naš svijet, dječji svijet? Mislim da je odgovor na to pitanje poprilično jasan. A jasno je i zašto.

❤️Jer mašta je besplatna❤️

Školska knjiga

Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes