Pođimo u prošlost; Pođimo u svemir

Napisao: Timothy Knapman
Ilustrirao: Wesley Robins
Preveo: Ruđer Jeny
23 str., tvrdi uvez
Nakladnik: Znanje
Preporučena dob: 4+

Nedavno su nam stigle nove interaktivne slikovnice iz Znanja i okupirale našu pažnju te poprilično zabavile cijelu obitelj. Iako su namijenjene klincima, i nama odraslima je zanimljivo čitati o tajnama svemira i povijesti unazad 10000 godina.


A pogotovo je zanimljivo na svakoj stranici tražiti 5 određenih predmeta. Ana i Tin su sestra i brat koji imaju psa Flokija te vole učiti o prošlosti. Od američkog Zapada, preko Azteka, Inka, Rimskog Carstva i drevnog Egipta sve do ledenog doba, novi prijatelji povest će nas na avanturu te ispričati neke zanimljive i nove činjenice o davnim vremenima. Usput će klinci na svakoj stranici dobiti zadatak da pronađu 5 različitih predmeta što u mnoštvu detalja neće biti uopće lako. Nema mnogo teksta, samo ono najbitnije uz predivne i slikovite ilustracije.


A kad se vratite s putovanja u prošlost, s Anom, Tinom i Flokijem možete poći u svemir. Raketom ćete obići cijelu Mliječnu stazu te na jednostavan i djeci blizak način naučiti ponešto o zviježđima, atmosferi, Mjesecu, Suncu, planetima, kometima i galaktikama. I ovdje se klinci mogu zabaviti traženjem 5 različitih predmeta na svakoj stranici.


Na kraju i jedne i druge slikovnice nalaze se svi predmeti koje su klinci trebali pronaći, a uz njih i njihovi nazivi pa tako možete zajedno ponoviti sve što ste pročitali u ovim zanimljivim slikovnicama i vidjeti što su djeca zapamtila.
A naslovnica s velikim izrezanim krugom bit će savršena za guranje lica i fotkanje. Barem je kod nas tako.
Ove slikovnice možete pronaći u knjižarama Znanja i na njihovom webu, a vjerujem da će pristupačna cijena učiniti ove slikovnice čestim rođendanskim poklonima.
Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes