Raffaella Bertagnolio: Vuk koji miriše na jagode

Ilustracije: Melanie Grandgirard
Prevela i prilagodila: Jelena Pervan
28 stranica, tvrdi uvez
Nakladnik: Naša djeca

Kad smo moji klinci i ja prvi puta pročitali Vuka koji miriše na jagode, prvo što mi je palo na pamet bilo je da je ova slikovnica mješavina slikovnice i kataloga neke kozmetičke tvrtke 😀



Upravo to što na nekim stranicama možete ponjušiti miris/smrad, čini ovu slikovnicu iznimno zanimljivom klincima. Ne mogu vam reći  točno koliko puta smo ju pročitali, uglavnom radi se o dvoznamenkastom broju. Odlično je prošla i na Pričaonici koju sam vodila u vrtiću u grupi najstarijeg sina.
Kada jedan strašan vuk, zvan i znan kao vuk Poriluk, shvati da se ne može riješiti smraduljkastog smrada iz svojih usta, a sve zato jer je pojeo hrpu različitih šumskih životinja, odluči potražiti pomoć. Šumske životinje su oprezne i sumnjičave jer se boje da bi ih vuk Poriluk mogao pojesti nakon što mu pomognu, ali se ipak odluče pružiti mu priliku. Svi po redu, počevši od mišice Marmeladice, preko vepra Valjuška, dabra Dagnjeca, srnice Salatice, zeca Zeljka do lasice Limetice, nudili su mu razne načine za koje su mislili da će mu pomoći da se riješi groznog smrada iz usta. Ali ništa nije pomoglo. Ni četkanje zubi, ni stručak cvijeća, ni dodatni smrad, ni ispijanje kišnice, ni poseban napitak, niti sapun. Ništa. Sve dok se nije pojavila žabica Žemljica s jednom neobičnom idejom. Hoće li ona uspjeti pomoći vuku Poriluku da se riješi smraduljkastog smrada iz usta, morat ćete saznati s vašim mališanima.


Rafaella Bertagnolio je francuska autorica za djecu i mlade. Kao dijete je prošla mnoge škole i zemlje te je uvijek zamišljala kako će kad odraste, čitati knjige, gledati travu i djecu kako rastu te pričati priče. Ta joj se želja i ostvarila. Predivna slikovnica Vuk koji miriše na jagode oduševit će svako dijete, pa i odrasle koji kriju dijete u sebi. Vjerujte, nitko iz obitelji neće odoljeti da ne protrlja stranicu i osjeti Porilukov zadah iz usta. Na Pričaonici u vrtiću sva su djeca htjela osjetiti taj smraduljkasti smrad, a na kraju i tete u grupi 😊


Ilustracije će vas oduševiti jednako kao i tekst. Francuska ilustratorica Melanie Grangirard, savršeno je dočarala vuka Poriluka, njegov šumski svijet i prijatelje.
Priuštite svojim mališanima veselo čitanje uz ovu mirisnu priču i vuka Poriluka!

Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes