Antoon Krings: Čarobni vrt

Ilustracije: Antoon Krings
84 stranice, tvrdi uvez
Nakladnik: Planet Zoe

Još jedan od mojih omiljenih nakladnika je Planet Zoe. Imaju odlične razvojne priče za glasno čitanje, mi smo ih dosad mnogo pročitali. Prva od knjiga koju ću vam predstaviti je Čarobni vrt Antoona Kringsa.


Antoon Krings je poznati i priznati francuski književnik i ilustrator za djecu i mlade. 1995.godine je pokrenuta biblioteka Čarobni vrt, najpopularniji francuski serijal slikovnica s preko 50 različitih likova, o avanturama ovih malih i neobičnih stanovnika vrta.
Knjiga  je prva u serijalu Čarobni vrt i  predviđena je za vrtićki uzrast djece, od 3 do 7 godina. Sadrži tri priče: Bumbar Bruno, Patuljak Paško i Skakavčica Srećka.


Priče su to o njihovim avanturama, ali se iz svake može izvući neka pouka i iščitati životna vrijednost. Od toga da uvijek trebamo dijeliti s drugima, lekcije koju je bumbar Bruno naučio na teži način, preko toga da tračevi i laži mogu jako povrijediti nekoga pa tako i patuljka Paška, do toga da naša radoznalost i brzopletost mogu druge uvaliti u nevolje kao što je saznala znatiželjna skakavčica Srećka. Nasreću, sve zavrzlame završe sretno i naši junaci i junakinje nastave sa svojim veselim, svakodnevnim avanturama u čarobnom vrtu.


Ilustracije su vrlo izražajne i privlačne dječjem oku pa će vaši mališani biti oduševljeni zgodama i nezgodama ovih neobičnih bića. I za kraj, nešto što je sam Antoon Krings rekao o svojim knjigama:

„Jeste li ikada promatrali djecu u igri? Njihovu sposobnost da ignoriraju okolinu i stvore poseban svijet iz kojega su odrasli posve isključeni? Ako moje knjige ikako utječu na djecu, to je stoga što uspijevaju zahvatiti jedan minijaturni svijet. Vrata u taj svijet, ako uopće postoje, sićušna su i uska, izvan vidokruga odraslih. No i odraslima moje knjige mogu poslužiti kao smirujući eliksir.“

Uživajte!

Pitanje za nagradno darivanje:
Koje godine je pokrenuta biblioteka Čarobni vrt?
Odgovorite na facebook stranici Mali čitači, ispunite ostale uvjete i sudjelujte u nagradnom darivanju u kojem će netko osvojiti upravo ovu dječju knjigu. Sretno svima!





Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes