Emily Winfield Martin: Sve čudesno što bit ćeš ti

Prepjevao: Boris Nazansky
32 stranice, tvrdi uvez
Nakladnik: Mozaik knjiga

Kada pročitate da je autorica ove predivne slikovnice, Emily Winfield Martin, spisateljica, slikarica, ilustratorica, krojačica i krotiteljica mačaka, onda vam sve sjedne na svoje mjesto i bude vam jasno da je jedino tako svestrana osoba mogla napisati ovu divnu slikovnicu Sve čudesno što bit ćeš ti.



Emily živi u Portlandu (Oregon), a stvara u sićušnom studiju punom blaga i starih igračaka. Inspiraciju pronalazi u glazbi, bajkama, mitovima, ilustracijama, najdražim filmovima i prirodi.
I pita se što će sve ona još biti u svome životu.


Još dok se dijete i ne rodi, pitate se kako će izgledati, kakvo će biti. Kad se rodi i vidite ga, i osjetite tu neizmjernu, bezgraničnu i bezuvjetnu ljubav, i dalje se pitate kakvo će biti kad poraste. Kakva će osoba biti, koju će školu odabrati, čime će se baviti.
Sve započinje ovim stihovima:

"Gledam te i gledaš me
I ne mogu skriti:
Pitam se što sve čudesno
Jednom ćeš biti."



Slikovnica Sve čudesno što bit ćeš ti, s prekrasnim stihovima Emily Winfield Martin, koje je savršeno prepjevao Boris Nazansky, slavi ljubav roditelja prema svojoj djeci bez obzira na to što će oni postati kad odrastu i bez obzira na njihove izbore. Jer svakom je roditelju njegovo dijete najpametnije, najbolje i najljepše. 

"Znam, krasit će te dobrota...
sve ćeš znati.
I što veće bude ti srce,
Više će u njega stati.
Kad noći sve budu crne
I kad za svakom sivi dan krene-
Imat ćeš hrabrost i uma sjaj
Otjerati sve sjene."



Ova divna slikovnica je himna roditeljstva i možete ju čitati svojim mališanima od najranije dobi. Vama zasigurno neće dosaditi, a njima će kroz cijelo djetinjstvo pokazivati da zaista, zaista mogu biti sve što žele: superjunaci, glazbenici, glumci, doktori, veterinari, krojači, slikari...i da mi vjerujemo u njih.


Osim divnih stihova, krase ju iznimne ilustracije. Tako jednostavne, a pokazuju sve što treba pokazati. Svu čudesnost i raskoš života i izbora. A posljednji stihovi u slikovnici još jednom potvrđuju ono što roditelje čini roditeljima 💓

"I tad ću te gledati
I ti ćeš gledati mene,
I kako god ćeš odrasti
Ja ću te voljeti."

I to je ono što djeca trebaju znati, da ćemo ih uvijek i zauvijek voljeti, bez obzira na sve.
Uživajte sa svojim mališanima u ovoj predivnoj i emotivnoj slikovnici!

Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes