Max Velthuijs: Zaljubljeni žabac

Prevela: Sanja Lovrenčić
24 stranice, tvrdi uvez
Nakladnik: Golden marketing-Tehnička knjiga


Max Velthuijs, autor Zaljubljenog žapca, je poznati nizozemski pisac, ilustrator i slikar. Dobitnik je prestižne nagrade Hans Christian Andersen Medal za trajni doprinos dječjoj književnosti. Zaljubljeni žabac je prva slikovnica iz serijala o žapcu,a izdano ih je u cijelom svijetu preko 20. Isprva je Velthuijsu Zaljubljeni žabac bio odbijen te je tiskan prvo u Engleskoj 1988.godine. Nakon što je polučio uspjeh, prilagođen je i izvođenju na kazališnim daskama.



Glavni junak je, kao što vjerojatno i pretpostavljate, žabac J.  Jednog dana, žabac shvati da se osjeća čudno, no ne zna što mu je. Odluči pitati svoje prijatelje znaju li oni što bi mu moglo biti. Zec mu objasni da bi, s obzirom na opisane simptome, mogao biti zaljubljen. Žabac prihvati to objašnjenje i odluči da je zaljubljen u-patku. Iako mu prijatelj Praščić pokuša objasniti da jedan žabac ne može biti zaljubljen u jednu patku, Žabac ne odustaje od svoje ljubavi. Patki slika, ostavlja cvijeće, ali je presramežljiv da bi joj izjavio ljubav. Nakon jedne njegove nezgode do koje je došlo jer je htio očarati Patku, Patka počinje njegovati Žapca te si oni izjavljuju ljubav.
                                                 

„I od tog dana silno su se voljeli.
Žabac i Patka…
Zeleno i bijelo.
Ljubav ne poznaje granica.“


Prekrasna slikovnica s prelijepim ilustracijama koja će djeci na jednostavan način približiti pojam ljubavi  te ono najljepše-da ljubav zaista ne poznaje granice, boju kože, vjeru, nacionalnost ili bilo koji drugi element diskriminacije.
Slikovnica je prilagođena djeci od 4 do 7 godina, pisana je jednostavnim jezikom i prožeta humorističnim elementima. Nećete pogriješiti ako posudite ovu slikovnicu iz knjižnice jer će mališani biti oduševljeni. Ako su slični mojima, onda će vjerojatno biti i puni pitanja, ali za to mame i tate služe ;-)


Uživajte!
Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes