David Lichtfield: Medo i klavir

Ilustrirao: David Lichtfield
Prevela: Aleksandra Barlović
32 stranice, tvrdi uvez
Nakladnik: Mozaik knjiga

Prva slikovnica Davida Lichtfielda Medo i klavir, inspirirana njegovom ljubavlju prema glazbi, šumama te pjesmom The White Stripesa "Little Room", dobitnica je nagrade Waterstones Children´s Book Prize za najbolju dječju slikovnicu Best Illustrated book 2016.
David Lichtfield u svom crtanju koristi različite tradicionalne tehnike, ali i kombinira elemente u Photoshopu kako bi dočarao ozračje i stvorio jedinstvena umjetnička djela. A njegova slikovnica Medo i klavir to zaista i jest.




"Jednoga dana medvjedić je u šumi naišao na nešto što do tada još nije vidio."
Bio je to klavir kojem se medvjedić vraćao svakog dana dok jednom, kad je već bio odrastao medvjed, iz njega nije počela izlaziti prekrasna melodija. Tako je medvjed svake večeri svirao svojim prijateljima u šumi i sanjao o dalekim krajevima. Jedne je večeri došla djevojčica sa svojim ocem te su ga pozvali da s njima ode u grad kako bi svirao klavir i ostvario svoje snove.


Medo je u velikim dvoranama svirao koncerte i njegovo se ime moglo svugdje vidjeti. Osvajao je nagrade i grad je bio onakav kakvome se medo i nadao. Ali, nedostajala mu je šuma i nedostajali su mu njegovi prijatelji. Nedostajao mu je dom. Medo se odlučio vratiti u šumu, ali kad je došao, njegov prijatelj medo je pobjegao, a on ga je odlučio slijediti. Mislio je da su ga njegovi prijatelji zaboravili, međutim istina je bila sasvim drukčija...




Prekrasna bezvremenska priča o prijateljstvu i ljubavi koja donosi poruku o tome kako uvijek trebamo slijediti svoje snove, s predivnim ilustracijama koje dočaravaju svaki medin doživljaj. Namijenjena je djeci vrtićkog i mlađeg školskog uzrasta. Uživat ćete sa svojim mališanima dok budete čitali ovu, po meni, jednu od najljepših novijih slikovnica. Moji klinci su uvijek sretni kad je i kraj priče sretan, tako da ih je ova jednostavno oduševila 💓
Vjerujem da će i vas 😉

Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes