Detektiv Dinko i tajanstveni vitez

Napisala: Ivanka Borovac
Ilustracije: Dario Kukić
136 str., meki uvez
Nakladnik: Turistička naklada
Preporučena dob: 6+

Nadam se da se svi sjećate detektiva Dinka i njegovih dogodovština. Mi smo se prvom knjigom, Detektiv Dinko i nestali mačak baš oduševili. Još se živo sjećamo epizode s trešnjama i wc škloljkom. Kratke priče prožete humorom i tu i tamo koja ilustracija savršen su spoj za večernje štivo. Detektiva Dinka i Tajanstvenog viteza pročitali smo kroz nekoliko večeri. 


Ivanka Borovac prava je majstorica proze i poezije za djecu, vjerojatno ste čitali već njene slikovnice za najmlađe Životinjska abeceda, Dječji bonton i Naopake bajke, a ako niste, svakako ih potražite. Malo veći će uživati uz Ljubavne muke jednog Luke i avanture detektiva Dinka.




A u ovim novim dogodovštinama detektiv Dinko i njegovi prijatelji riješit će velike tajne. Tko krade ružmarin u Brdovcu, vještica Rozamunda ili jedna obična koza, kako je Dinko uz pomoć samo jednog zrna maka saznao tko je ukrao Alicin kruh spremljen za razredno natjecanje, kako je riješio ozbiljnu prijevaru starih i naivnih bakica, kako je spasio Svetog Nikolu od pljačkaša, gdje je nestao Nenin novi mobitel, zašto je jedna božićna pečenka izazvala zavrzlamu u Brdovcu, tko je oteo Nenu Pink Panthera, tko je tajanstveni vitez, kako upoznati Marka Pola i tko je zamijenio Stipu u razredu, sve ćete to saznati čitajući ovu zanimljivu, veselu i humorističnu knjigu. Dinko je jedan zaista poseban dječak, baš kao i njegovi prijatelji i njihove avanture. Ne sjede u kući gledajući TV, igrajući računalne igre ili surfajući po svojim pametnim telefonima. Iskorištavaju svaki sat svog djetinjstva za zajedničku igru i druženje istražujući svoje mjesto i svijet oko sebe. Od nas čista petica!
Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes