Plašljiva vjeverica na plaži

Autorica i ilustratorica: Melanie Watt
Prijevod: Ivančica Tarade
30 str., tvrdi uvez
Nakladnik: Naklada Nika
Preporučena dob: 3+

Na samom početku čitanja ove slikovnice svakako trebate primiti na znanje važno upozorenje:

Plašljiva Vjeverica zahtijeva da prije čitanja ove knjige svatko na sebe nanese kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom 65.

Pitate se zašto? Zato što Plašljiva Vjeverica planira izgraditi Sigurnu plažu. Naime, ona se ne bi željela naći u nepoželjnom društvu pa upravo zbog toga nikad ni ne ide na pravu plažu. Ali nakon što izgradi svoju Sigurnu plažu, shvatit će da joj nešto ipak nedostaje. Zvuk mora. A kako drukčije doći do zvuka mora, nego da ode do prave plaže i donese jednu školjku. 

Ali putovanje do prave plaže zahtijeva pažljivo planiranje. 

I to zaista pažljivo. Plašljiva Vjeverica ništa ne prepušta slučaju. To putovanje isplanirano je u minutu uz kartu plaže i dijagram opreme za plažu. Ali Plašljiva Vjeverica nije računala na jednu stvar u svom planu. Ljude. Oni uopće nisu dio plana, a na plaži ih je mnogo. 


I ona se na koncu odvaži otisnuti u nepoznato i iskoristiti svoj boravak na plaži na najbolji mogući način. A usput dobije i još koju ideju za svoju Sigurnu plažu. Reći ću vam samo da te ideje uključuju hrpu vrtnih patuljaka. 


Ova zanimljiva slikovnica klincima je jako zabavna jer osim klasičnog teksta i ilustracija nudi mnogo raznih dodataka: karte, vremenike, dijagrame, vodiče... I nudi im mogućnost da sami shvate kako ponekad trebamo izaći iz svoje zone komfora kako bi isprobali nešto novo i potencijalno zanimljivo. Nekad se to dogodi sasvim slučajno, baš kao i Plašljivoj Vjeverici, a donese mnogo sreće i zabave u naš život. Mnoga iznenađenja te humoristične situacije i ilustracije   razlog su zašto milijuni mališana diljem svijeta obožavaju avanture Plašljive Vjeverice. Kod nas su prevedene tri slikovnice ove kanadske dječje autorice i ilustratorice: Plašljiva Vjeverica, Plašljiva Vjeverica traži prijatelja i Plašljiva Vjeverica na plaži. 
Plašljivu Vjevericu na plaži možete pronaći na web shopu Naklade Nika, a mi se od srca zahvaljujemo na recenzentskom primjerku.
Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes