Pika Vončina: 4 priče iz Zečje zemlje

Ilustracije: Pika Vončina
40 stranica, tvrdi uvez
Nakladnik: Mala zvona

Pika Vončina, poznata ilustratorica koja često ilustrira dječje knjige, autorica je i ilustratorica ove prekrasne dječje knjige namijenjene klincima od 3 do 7 godina.


„Daleko, iza 7 brda, 3 potoka i 2 livade u Zečjoj zemlji živi zečja obitelj. Mama, tata, sinovi-Ferdo, Hugo i Euzebije Zimogrozni. Tu su i baka, djed, ujak, teta, tetak i njihova djeca-Tin, Ton i Plavetna…“
4 priče iz Zečje zemlje donose nam 4 priče vezane uz godišnja doba  o avanturama malih zečića u obitelji u kojoj nikad nije dosadno J. Nakon što je Zečju zemlju prekrio snijeg, iz kuće zečje obitelji počele su nestajati stvari: mrkve, papuče, rukavice, šalovi. Mama Zečica je zabrinuta jer se to dosad nikad nije događalo te razgovarajući sa svojim dječacima otkriva gdje se nalaze nestale stvari. 


U proljetnoj priči o Zečjoj zemlji, saznat ćete nešto o Euzebiju Zimogroznom, koji je, kako mu i samo ime kaže, vrlo zimogrozan pa tako i za vrijeme lijepih proljetnih dana iz kuće ne izlazi bez šala i kape J. Ljetna priča donosi avanturu zečića Huga, koji voli svirati trubu iako mu ne ide baš najbolje i koji će upoznati dva nova prijatelja-Ota i Egona koji sviraju ukulele i bubanj, ali im ne ide kao ni Hugu. Na Sajmu mrkve i kupusa iznenadit će svoje obitelji kad, nakon što zamijene glazbala, zasviraju najljepšu moguću melodiju za zečje uši.  Tata Zec obožava čitati knjige svojim zečićima prije spavanja pa tako u jesenskoj priči iz Zečje zemlje, mali zečići slušaju priču o malom slonu i njegovoj obitelji i njihovim avanturama u dalekoj Africi.


Ovo je jedna zanimljiva knjiga kroz koju će klinci upoznati godišnja doba, ali i razne zanimljivosti iz svijeta prirode te izvući pouke o obiteljskim vrijednostima, povjerenju, međuljudskim odnosima  i različitostima koje trebamo poštovati. Pisana je jednostavnim jezikom razumljivim vrtićarcima, protkana humorom, a samostalno bi je mogli pomalo čitati i predškolci jer je pisana velikim tiskanim slovima.

Uživajte u prekrasnim ilustracijama i pričama Pike Vončine sa svojim klincima!
Share:

Objavi komentar

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes